Zuyderland schrijft zwarte cijfers na miljoenenverlies in 2016

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© Archief ANP

Zuyderland schrijft weer zwarte cijfers. Werd 2016 nog met een verlies van bijna 12 miljoen afgesloten, aan het eind van vorig jaar was er een positief financieel resultaat van 2,5 miljoen. Dit blijkt uit het jaarverslag van 2017.

Hennie Jeuken

De winst is vooral behaald bij de zorgcentra, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en de huishoudelijke hulp van de organisatie. Samen waren deze onderdelen goed voor een winst van 3,2 miljoen. Die wordt echter gedrukt door het medisch centrum (het ziekenhuis), dat een verlies noteerde van 0,7 miljoen.

TekortZuyderland kampte eerder met een tekort van bijna 12 miljoen euro. De directie stelde daarop een vacaturestop in, tijdelijke contracten werden niet verlengd en innovatieprojecten gestopt. Al bij al was er een bezuiniging van 175 fte aan personeel.

Deze maatregelen hebben, hoewel pijnlijk, goed uitgepakt, concludeert bestuurder Roel Goffin. ,,De financiële ontwikkeling van Zuyderland in zijn geheel is in 2017 zelfs iets beter dan verwacht. We gaan dan ook met vertrouwen de toekomst tegemoet.’’

Los van het financiële hoofdstuk is Zuyderland er ook in geslaagd de patiënttevredenheidscore te verbeteren, laat de organisatie weten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee