Zuyderland schrijft zwarte cijfers na miljoenenverlies in 2016

Print
Zuyderland schrijft zwarte cijfers na miljoenenverlies in 2016

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief ANP

Sittard - Zuyderland schrijft weer zwarte cijfers. Werd 2016 nog met een verlies van bijna 12 miljoen afgesloten, aan het eind van vorig jaar was er een positief financieel resultaat van 2,5 miljoen. Dit blijkt uit het jaarverslag van 2017.

De winst is vooral behaald bij de zorgcentra, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en de huishoudelijke hulp van de organisatie. Samen waren deze onderdelen goed voor een winst van 3,2 miljoen. Die wordt echter gedrukt door het medisch centrum (het ziekenhuis), dat een verlies noteerde van 0,7 miljoen.

Tekort
Zuyderland kampte eerder met een tekort van bijna 12 miljoen euro. De directie stelde daarop een vacaturestop in, tijdelijke contracten werden niet verlengd en innovatieprojecten gestopt. Al bij al was er een bezuiniging van 175 fte aan personeel.

Deze maatregelen hebben, hoewel pijnlijk, goed uitgepakt, concludeert bestuurder Roel Goffin. ,,De financiële ontwikkeling van Zuyderland in zijn geheel is in 2017 zelfs iets beter dan verwacht. We gaan dan ook met vertrouwen de toekomst tegemoet.’’

Los van het financiële hoofdstuk is Zuyderland er ook in geslaagd de patiënttevredenheidscore te verbeteren, laat de organisatie weten.