Mbo'ers mogen zich vanaf nu officieel student noemen

Print
Mbo'ers mogen zich vanaf nu officieel student noemen

MBO-leerlingen van het Arcus College op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger

Leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) gaan vanaf het schooljaar 2020-2021 student heten. Ze worden nu nog officieel deelnemer genoemd. Volgens minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) dekt de huidige term de lading niet meer.

"Jongeren in het mbo zijn net zo goed studenten als al die anderen. Door nu ook in de wet de term deelnemer te veranderen in het woord student doen we aan iedereen recht", aldus de bewindsvrouw.

Studentenvereniging
De mbo'ers hadden eerder om de wijziging gevraagd. Doordat mbo'ers zich geen student mochten noemen, liepen ze allerlei voordelen mis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vaak niet lid worden van een studentenvereniging en lopen ze studentenkortingen mis. Ook zijn studentenavonden bij sommige cafés niet toegankelijk voor mbo'ers.

Roosmarijn Dam, voorzitter van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), is in haar nopjes. ,,Dit betekent eindelijk gelijke behandeling van mbo’ers ten opzichte van andere studenten."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen