Doy S. blijft in de cel voor schietpartij in Geleen

Print
Doy S. blijft in de cel voor schietpartij in Geleen

Bloemen op de plek waar de 34-jarige Radwan Kalicharan werd doodgeschoten. Afbeelding: Annemiek Mommers

Sittard - Doy S. (35) uit Geleen blijft tot aan de eerste openbare rechtszitting in de cel als verdachte van de schietpartij in zijn woonplaats op zondag 22 april waarbij de 34-jarige Radjan Kalicharan werd doodgeschoten.

De raadkamer van de rechtbank Limburg heeft zijn gevangenneming donderdag met zestig dagen verlengd.

Ruzie
Doy S.  zal worden vervolgd voor moord of doodslag van zijn bovenbuurman en poging daartoe van diens vriendin. De vrouw van Kalicharan raakte zwaargewond door een kogel uit het wapen waarmee S. op haar schoot. De buren in een appartementencomplex aan de Rijksweg-Zuid in Geleen kregen in de vroege ochtend van zondag 22 april ruzie met elkaar. Over de aanleiding daartoe lopen de meningen uiteen.

Onduidelijkheid
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat over de kwalificatie moord op doodslag nog geen beslissing is genomen is omdat het onderzoek nog loopt. "Dat gebeurt als de man voor de zitting wordt opgeroepen." Blijkbaar bestaat daar tussen het OM en Patrick Tay, de raadsman van S., onduidelijkheid over. Tay stelt duidelijk: "Doy  wordt niet verdacht van (poging) moord."

Vrij
S. is de enige verdachte die nog in de cel zit in verband met het doodschieten van zijn bovenbuurman. Vier medeverdachten kwamen na de schietpartij snel vrij. Zij zijn bekenden van hem. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat ze nog steeds verdacht zijn. Over de aard van de verdenking doet het OM geen mededeling. 

Schutter
S. heeft volgens zijn advocaat Patrick Tay toegegeven dat hij de schutter is geweest. Zijn raadsman heeft al aangekondigd dat zijn cliënt zich op noodweer gaat beroepen omdat de latere slachtoffers met messen en glasscherven zouden hebben gedreigd en doodsbedreigingen zouden hebben geuit. Hij zou dat al snel na zijn arrestatie bij de politie hebben verklaard. Desgevraagd laat Tay weten dat S. en/of zijn vrienden daarvan nog geen aangifte hebben gedaan. "De afspraak daarvoor is gemaakt."

Broodjeaap
Kort na het geweld zou Doy S. ruzie hebben gekregen met Kalicharan omdat hij niet welkom zou zijn geweest bij zijn benedenburen. Volgens Tay klopt dat verhaal niet. "Hij had het telefoonnummer van de man óf de vrouw en heeft hem of haar gebeld met de vraag of het geluid wat zachter kon." Tay weet dat het vrouwelijke slachtoffer en andere getuigen anders dan zijn cliënt hebben verklaard. Hij wil daar nu niets over kwijt. "Een reconstructie is iets voor de zitting".