Limburgse missionaris Sjer Hensgens (86) overleden

Print
Limburgse missionaris Sjer Hensgens (86) overleden

Afbeelding: Facebook

Partij-Wittem - De Limburgse missionaris Sjer Hensgens (86) is naar nu bekend is geworden afgelopen zondag overleden. Hensgens woonde en werkte in de Braziliaanse stad Natal, waar hij bekend stond als Padre Pio.

Hij is geboren in Kerkrade en in 1959 Wittem tot priester gewijd. Daar trok hij in 1954 in bij de redemptoristen. In 1961 vertrok hij naar Brazilië, war hij sindsdien werkte.

Redemptoristen
Hensgens leidde daar de parochie van de redemptoristen, waaruit onder zijn bestuur nog zeven andere parochies voortkwamen. Padre Pio gaf veel aandacht aan de vorming van leken en  maakte deel uit van de oecumenische beweging.

In 2003 droeg hij zijn taken als pastoor over, maar bleef actief als kapelaan in zijn parochie. In april dit jaar liep hij een zware longontsteking op waarvan hij niet meer herstelde. In de nacht van 27 mei overleed hij, en volgens Braziliaans gebruik is hij een dag later begraven.

Maastricht
Veel Kerkradenaren steunden zijn werk als missionaris met acties. Tijdens vakanties was Hensgens geregeld in Maastricht. Hier werkt zijn zus Bertie als huishoudster van emeritus pastoor Lemmens. De laatste jaren kon hij vanwege zijn gezondheid niet meer overkomen.

Zaterdag 9 juni om 10.30 uur is er een gedachtenisviering in de Redemptoristenkerk te Wittem.

Zaterdag 2 juni wordt Padre Pio ook herdacht in Brazilië.