VenloStormt veiliger dan ooit, maar er is ook minder animo

Print
VenloStormt veiliger dan ooit, maar er is ook minder animo

De hindernis ‘stellage flatgebouw’ is al opgebouwd. Deelnemers klimmen verdieping voor verdieping omhoog en daarna omlaag. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo - Dertien nieuwe obstakels, zevenhonderd deelnemers minder. VenloStormt is gestart met de opbouw van alle hindernissen.

Hoewel de (nieuwe) hindernissen van VenloStormt op 9 en 10 juni volgens de organisatie veiliger dan ooit zullen zijn, trekt het evenement dit jaar circa 700 deelnemers minder dan vorig jaar. Met 5000 personen is de organisatie van VenloStormt volgens Jeroen Kouwenberg desondanks heel tevreden. "Het is altijd een beetje koffiedik kijken wat de oorzaak is. Misschien moeten deelnemers eraan wennen dat de zaterdag voor jeugd tot zestien jaar is en de zondag voor leeftijden daarboven. En wellicht speelt het ongeluk van vorig jaar mee, al horen wij dat zelf niet terug.”

Keuring
Vorig jaar verongelukte deelneemster Gitte Leurs tijdens het onderdeel SprintStorm. Het evenement besloot naar aanleiding daarvan eerder al het wedstrijdelement te schrappen, de Maas uit het parcours te halen en alle hindernissen te laten keuren door de onafhankelijke brancheorganisatie OCR International. Ook mijdt VenloStormt de centra van Venlo en Blerick. Volgens Kouwenberg heeft OCR voorafgaand aan de bouw van de hindernissen al een aantal details verbeterd. De keuring vindt volgende week vrijdag plaats. Ook tijdens de vijfde editie van VenloStormt worden de obstakels in de gaten gehouden door OCR.

Kubussen
Van de circa zestig hindernissen zijn er dit jaar dertien nieuw. Vermeldenswaardig vindt Kouwenberg de roterende kubussen. Daarbij moeten deelnemers met behulp van anderen in een modderbak een 1,9 meter hoge ronddraaiende kubus passeren. Ook bij de hindernis gladde helling is samenwerking van belang. Zonder houvast moeten de bestormers een vier meter gladde helling zien te passeren.

Lees ook: VenloStormt kijkt na rampjaar vooruit: 'Dat Gitte is verongelukt zal ons altijd tekenen'

Bij de plek op de Maasboulevard waar Leurs vorig jaar uit het water werd gehaald, wordt komende week een plaquette ter herinnering aan haar geplaatst. Dit gebeurt in besloten kring. Na overleg met de familie is besloten om tijdens VenloStormt geen officiële herdenking te houden.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje