Koningin Máxima naar Ittervoort

© ANP

Koningin Máxima brengt op woensdagmiddag 27 juni een bezoek aan Ittervoort. Daar woont ze bij Adams Muziekcentrale het ondertekenen van een convenant bij voor beter muziekonderwijs op scholen.

Redactie

De organisatie DOOR! is al een paar jaar bezig met een masterplan muziekonderwijs in Limburg. Het doel van DOOR! is muziekonderwijs in Limburg volwaardig onderdeel te laten zijn van het lesprogramma in het primair onderwijs en door te laten lopen naar het voortgezet onderwijs.

AfsprakenInmiddels heeft DOOR! ervoor gezorgd dat er met alle basisscholen in de provincie afspraken zijn gemaakt over het structureel geven van muziekles. Daardoor zijn onder meer bijna 78.000 basisschoolkinderen verzekerd van muziekles.

Bij de ondertekening in Ittervoort woont koningin Máxima ook een SamenDOOR!concert bij, met bijdragen van onder andere de philharmonie zuidnederland, een kinderkoor en pabostudenten.

Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting maakt zich landelijk sterk voor beter muziekonderwijs en wil dat in 2020 alle kinderen in Nederland muziekles krijgen. Het convenant van DOOR! is een voortvloeisel daarvan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee