Hoger beroep van kinderarts in zaak overleden jongetje Dean vertraagd

Danielle en Ton, de ouders van Dean Weerts die door foutief handelen van de kinderarts in het Orbis Medisch Centrum, nu het Zuyderland ziekenhuis genaamd, is overleden.

Danielle en Ton, de ouders van Dean Weerts die door foutief handelen van de kinderarts in het Orbis Medisch Centrum, nu het Zuyderland ziekenhuis genaamd, is overleden.© Roger Dohmen

De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep in de zaak-Dean Weerts laat mogelijk tot het einde van dit jaar op zich wachten.

Stefan Gillisen

Kinderarts Magda S. was volgens de rechtbank Maastricht in 2013 schuldig aan de dood van Dean. De arts werd in maart 2017 wegens dood door schuld veroordeeld tot een boete van 2500 euro. De kinderarts tekende beroep aan.

MigraineDe jongen uit Born werd woensdag 8 mei met ernstige hoofdpijn opgenomen in het ziekenhuis van Sittard. Dienstdoende arts S. bleef bij een diagnose dat Dean basilaire migraine had. Ze weigerde een ct-scan te laten maken. Volgens een door de rechtbank Maastricht benoemde medisch deskundige zou zo’n scan waarschijnlijk het leven van Dean zou hebben gered.

Opnieuw bekijkenHet gerechtshof in Den Bosch buigt zich nu over de vraag of een deskundige de zaak opnieuw moet bekijken. Daar is donderdag door de verdediging van S. om verzocht.

S. was niet bij de zitting aanwezig. Ze is als kinderarts actief in Suriname. Ze sprak daar onlangs tijdens een symposium.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee