Een relaxte Tom Dumoulin praat uitgebreid na over sensationele Giro d'Italia 2018

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De nummer twee van de Giro d’Italia 2018 en voor altijd de winnaar van de 100ste Ronde van Italië een jaar eerder, Tom Dumoulin, heeft donderdagavond in Rebelle samen met Sander Kleikers teruggekeken op een van de meest indrukwekkende in ieder geval enerverende etappewedstrijden ooit.

Laurens Bouvrie

De Maastrichtse wereldtopper doet dit weekend mee aan het wielerevenement Hammer Limburg. Voor de organisatie van deze sporthappening betekent zijn deelname een uitgelezen mogelijkheid hem te vragen donderdagavond in de Rebelle (voormalig Awwe Stiene) aan de Kesselkade aanwezig te zijn. Het ‘ja’ van Dumoulin betekent voor regionaal sportjournalist Sander Kleikers de unieke gelegenheid een kleine driekwartier met de Maastrichtse klassenbak terug te blikken op drie weken uitzonderlijke wielrenweken.

Voor de twee met elkaar in gesprek gaan krijgt locoburgemeester Bert Jongen de gelegenheid om de samen met André Rieu bekendste Maastrichtenaar ter wereld te feliciteren met wederom een wereldprestatie. Jongen verklapt dat de stadsbestuurders de Giro wel heel erg spannend vonden. Niet alleen om Dumoulin aan te moedigen. Ook vanwege de spanning wat te doen als het roze weer naar Maastricht zou worden gebracht. “De burgemeester had haar roze jurkje al weer klaar liggen”, laat Bert Jongen aan Dumoulin weten. Die kan dus helaas weer de kast in. Met de wetenschap dat de kans groot is dat de ster van Team Sunweb aan de start staat van de Tour de France wist hij zeker dat het gele jurkje van de burgemeester (dat zij droeg tijdens de Machseuverdrach) klaar ligt voor gebruik.

Na een ‘tante grazie’ namens het stadsbestuur en dus ook het ‘volk van Maastricht’ kreeg Dumoulin van het aanwezige publiek een stevige ovatie. Om vervolgens met Sander Kleikers uitgebreid terug te blikken op die wonderbaarlijke en o zo spannende Giro. Net zoals in de interviews die Dumoulin dagelijks had met NOS Sport was hij ook donderdagavond zeer openhartig over zijn eigen prestaties, zijn moeilijke momenten en bovenal de tevredenheid. Het ging niet alleen over de keiharde koers. De tijdritspecialist sprak ook vrijuit over de gewenning aan zijn sterrenstatus. Een jaar na de glorieuze Giro winst is hij een jaar verder gewend aan ‘al het gedoe’. Want dat blijft het natuurlijk wel. Maar inmiddels weet hij hoe daarmee om te gaan. “Nu schrikken mensen als ik in een restaurant zit. Niet zo heel lang geleden schrok ík van al die belanstelling. Het kost gewoon even tijd te wennen dat mensen in bijvoorbeeld een restaurant over je praten of naar je staren”

Wie Tom Dumoulin in actie wil zien krijg daar de komende drie dagen volop de kans toe. Samen met tal van andere profwielrenners maakt hij deel uit van het Hammer Limburg spektakel.

Alle informatie over deze driedaagse sporthappening kunt u terugvinden op www.hammerlimburg.com

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee