Trainer stapt op na knokpartij op voetbalveld

Print
Jerino Lekatompessy is per direct gestopt als trainer van amateurvoetbalclub Kwiek Venlo.

Aanleiding hiervoor zijn de gebeurtenissen van afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Meterik, waarbij enkele spelers slaags raakten met het publiek. Twee betrokkenen zijn inmiddels geroyeerd door de vereniging.

Niet de eerste keer
Lekatompessy lichtte het bestuur in over zijn besluit. "Ik ben niet iemand die de handdoek graag in de ring gooit, maar we waren er beide van overtuigd dat het op deze manier geen zin meer heeft. Het is schandalig wat er heeft plaatsgevonden en het was ook niet de eerste keer dat bepaalde jongens over de schreef gingen."

Lees ook: KNVB onderzoekt knokpartij op voetbalveld in Meterik

Naar aanleiding van de ongeregeldheden zijn twee spelers door de club geroyeerd. Het betreft Umut Sezer, de veldspeler die rood kreeg voor schoppen en spugen, en keeper Emre Avci die over de omheining sprong en de confrontatie aanging met het publiek. Drie anderen volgen mogelijk nog, maar daarvoor wacht Kwiek eerst de uitkomst van het nog lopende onderzoek van de KNVB af.

Oerwoudgeluiden
Lekatompessy wil het gedrag van de spelers ‘totaal niet goedpraten’, maar benadrukt ook dat enkele supporters van Meterik niet vrijuit gaan. "Achter het doel bij Emre zijn oerwoudgeluiden gemaakt en discriminerende opmerkingen over het geloof. Toen Umut met de leider achter de goal naar het kleedlokaal liep, is de situatie daar geëscaleerd." De trainer, die tijdens het tumult onder meer in discussie ging met de coach van Meterik, steekt daarbij de hand in eigen boezem. "Op zo’n moment ga ik als eerste volop in de strijd voor het team. Niet altijd op een goede manier."

Lees ook: Rake klappen uitgedeeld bij voetbalwedstrijd in Meterik

Ferhat Berk, bestuurslid van Kwiek, betreurt dat de club op een negatieve manier in het nieuws is gekomen. "We zijn al jaren bezig om een beter imago te krijgen. Daar helpt dit niet bij. We hopen dat we de hele zaak deze maand hebben afgerond en dat we voor volgend seizoen een goed elftal bij elkaar kunnen krijgen."