‘Tomorrow’s Food: innovatie zit in onze regio en ons DNA’

Landelijke opening Dutch Agri Food Week in Venlo

Print
Landelijke opening Dutch Agri Food Week in Venlo

Afbeelding: Brightlands

De officiële opening van DAFW is dit jaar op Brightlands Campus Greenport Venlo. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week, van 5 tot en met 16 oktober 2018, krijgen bezoekers bij de tuinder, de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050?

Dutch Agri Food Week (5-16 oktober 2018) is hét nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en de voedselproductie centraal staan. Tijdens Dutch Agri Food Week (DAFW) delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. 

Het programma komt tot stand uit een samenwerking van regio’s en partners van DAFW. Samen laten zij zien hoe er in Nederland gewerkt wordt aan lekker, veilig en gezond voedsel. Wat is er in de hele voedselproductieketen nodig om dat nog jaren voor elkaar te krijgen? Brightlands Campus Greenport Venlo is een van die partners.

Foodregio
De officiële opening van DAFW is dit jaar op de campus in Venlo, op 5 oktober. Een logische plek volgens Inge Homan, projectcoördinator van DAFW: “Het doel van deze week is om innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding. De foodregio’s in Nederland zijn de plaatsen waar het gebeurt, hier slaan het bedrijfsleven, overheid en onderwijs de handen ineen. Venlo is met Brightlands Campus Greenport Venlo een inspirerend voorbeeld en belangrijke motor op het gebied van innovatie, ondernemerschap en aantrekkelijk onderwijs in de agri, food en tuinbouw sector.”

DNA
Saskia Goetgeluk is directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo: “Voedselinnovatie zit in het DNA van onze campus. MKB, start-ups, wetenschappers en studenten werken hier iedere dag samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, van kweken en telen, van alternatieve grondstoffen en voedingsbronnen. Dit laten we tijdens DAFW graag zien met allerlei uiteenlopende events!”

Naast de opening van DAFW organiseert de campus van 5-16 oktober tal van activiteiten voor bedrijfsleven, onderwijs, kennisinstellingen, publiek, politiek etc. Volg Brightlands Campus Greenport Venlo op www.brightlands.com/dutchagrifoodweek om op te hoogte te blijven van alle events en activiteiten in de regio.

Over Dutch Agri Food Week
Dutch Agri Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie en een sector die modern en internationaal is, kansrijk om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. Dit jaarlijkse evenement is voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument. Kijk voor meer informatie op www.dutchagrifoodweek.nl.

Lees meer op de website van Brightlands

Meer uit Ondertussen op Brightlands