Meldpunt voor 'genaaid' jong winkelpersoneel

Print
Meldpunt voor 'genaaid' jong winkelpersoneel

Afbeelding: ANP

FNV Jong is een meldpunt gestart voor jongeren die in een supermarkt werken en niet goed zijn ingeschaald. Als ze te laag worden ingeschaald, scheelt dat ze maandelijks heel wat geld, en wel ongeveer 1 euro per uur. Ook krijgen ze niet alle toeslagen waar ze recht op hebben.

In de supermarktsector werken circa 260.000 medewerkers. Hiervan is 75 procent jonger dan 23 jaar.

'Bang om baan te verliezen'
Jesse Koops, een gedupeerde kassamedewerker van een supermarkt: "Vaak weten ze niet eens dat ze te weinig verdienen of ze durven hun baas er niet op aan te spreken, omdat ze bang zijn hun baan te verliezen. In mijn geval heeft mijn werkgever me voor ongeveer 200 euro genaaid. Van dat geld kan ik op vakantie."

Duizend reacties
Na een eerste oproep in het programma #Boos kwamen er al duizend reacties binnen. Koops heeft het probleem aangekaart in Den Haag. Gijs van Dijk (PvdA) heeft toegezegd een debat aan te vragen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen