Ontsnapte roofdieren Duitse dierentuin weer gevangen

Print

Het leeuwenverblijf van de Eifel Zoo in Lünebach Afbeelding: Belgaimage

Een groep roofdieren is vrijdag ontsnapt uit een dierenpark in de Eifel en kort aan de wandel geweest in de omgeving. Het ging om twee tijgers, twee leeuwen, een jaguar en een beer. De beer werd doodgeschoten. De andere dieren konden na een grote zoekactie van politie en brandweer worden gevangen.

Het gaat om een park in Lünebach ten zuidwesten van Prüm. De dieren wisten te ontsnappen doordat het hek van het park beschadigd was geraakt door onweer. De dierentuin, waarvan het onderste deel aan de rivier de Prüm ligt, was door het noodweer onder water gelopen. Het lukte niet met een drone de vermiste beesten op te sporen.

Beer
Omwonenden werden opgeroepen binnen te blijven en de politie in te seinen als ze iets dachten te zien. Achteraf bleek er nauwelijks sprake te zijn van gevaar omdat de roofdieren vermoedelijk niet buiten het terrein zijn geweest, op de beer na. De Eifel Zoo is 30 hectare groot. De directie gaat nog na in welke mate de omheining is beschadigd. De levende have wordt continu bewaakt en zo nodig elders ondergebracht.