Nieuwe baan voor Venlose ex-wethouder Vera Tax

Print
Nieuwe baan voor Venlose ex-wethouder Vera Tax

Vera Tax Afbeelding: Stefan Koopmans

Venlo - Vera Tax, vorig jaar opgestapt als wethouder van Venlo, gaat aan de slag bij Boei Limburg.

Op Facebook meldt ze vrijdag te zijn begonnen als directeur Zorg bij Boei Limburg. Deze instantie met een hoofdkantoor in Venlo en vestigingen in Blerick, Horst, Venray, Meerlo en Maasbree helpt  kinderen met bijvoorbeeld leer-, sociaal-emotionele of gedragsproblemen en hun ouders.

Lees ook: Politieke crisis in Venlo: twee wethouders opgestapt, PvdA uit coalitie

Opgestapt
Ook scholen worden geholpen. Begeleiding, opvoeding, educatie en inzicht , staan bij Boei centraal. Vera Tax stapte eind mei 2017 op als PvdA-wethouder Welzijn, Sociale Zaken  van Venlo. Zij deed dat tijdens een debat over de onverwacht zeer hoog opgelopen miljoenentekorten bij het uitvoeren van zorgtaken. Die bleken acht miljoen hoger uit te zijn gevallen dan de ruim vier miljoen waar rekening mee was gehouden.

Zetelwinst in 2014
In 2004 werd Tax commissielid voor de PvdA. Twee jaar later werd  ze in de gemeenteraad gekozen. In 2010 werd ze fractievoorzitter en politiek leider van haar partij. Bij de verkiezingen 2014 was ze lijsttrekker en lukte het de PvdA tegen de landelijke trend in om in Venlo winst te boeken en met zeven zetels de derde partij in de raad te worden.