Eetcafé Aon 't Bat beste terras van Limburg 2018

Het beste terras van Limburg ligt dit jaar in Eijsden. Eetcafé Aon ’t Bat is door de jury en lezers van De Limburger tot winnaar uitgeroepen van deze wedstrijd, die dit jaar voor de tweede keer werd gehouden.

Ray SimoenTweede en derde plek
Tweede werd Buitengoed Slavante in Maastricht. De derde prijs was voor Bosbrasserie In de Sluis in Well.

Beste serveerster
De prijs voor de beste serveerster/ober ging naar Nadia Hoenselaar van Bosbrasserie In de Sluis. Tweede werd Paul Steinbusch van Buitengoed Slavante. Het ‘brons’ was voor Mary Baetsen van Sint Elisabeth's Hof in Haelen.

 
Video: Chris Smits

Reactie hoofdredacteur
Hoofdredacteur en voorzitter van de jury Roy op het Veld was zeer ingenomen met de vele lezers, die actief hebben meegedaan aan de verkiezing van het 'Beste terras van Limburg 2018'. "Meer dan zesduizend Limburgers hebben hun stem uitgebracht op een van de twintig genomineerde finalisten. Dat is prachtig, we gaan zeker door met de verkiezing van het beste terras van Limburg."  

Zeven jaar geleden begonnen
"Een weergaloos mooi verjaardagscadeau" en "de kroon op ons werk". Zo reageert Roy Jacobs, eigenaar van Eetcafé Aon ’t Bat in Eijsden wanneer Roy op het Veld en Björn Oostra, hoofdredacteuren van De Limburger, hem meedelen dat Aon ’t Bat  de wedstrijd van het beste terras van Limburg heeft gewonnen. "Precies op de dag dat ik zeven jaar geleden begon met Eetcafé Aon ’t Bat krijgen we dit prachtig verjaardagscadeau. Mijn personeel en ik zijn er totaal door overdonderd. Dit is de kroon op ons werk", zegt de 36-jarige Jacobs terwijl hij een slok neemt van de fles feestbubbels.

Campagne via Facebook
Het succes draagt hij ook op aan "alle mensen, die ons hebben gesteund. Onze campagne via Facebook heeft zijn nut bewezen." Via sociale media konden de finalisten mensen oproepen op hen te stemmen. Want de stem van het publiek telde naast het oordeel van de vijf juryleden, die voor de krant de twintig finalisten bezochten, mee bij het bepalen wie de winnaar is van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg’. "Van juryvoorzitter Roy op het Veld hoorde ik dat het publiek massaal op ons heeft gestemd. Dat is fantastisch om te horen."Beste serveerster
Blij verrast is ook Nadia  Hoenselaar dat ze tot beste serveerster van Limburg is uitgeroepen. "Is het echt waar? Echt super dat ik deze mooie prijs krijg. Nee, ik had dit totaal niet verwacht, ik wist niet dat ik was genomineerd voor deze prijs", zegt de 22-jarige serveerster van Bosbrasserie In de Sluis in Well, die sinds september vorig jaar aan de NHTV in Breda studeert. "Dat is een hbo-opleiding voor banen in onder andere toerisme en horeca. In de weekenden, tijdens vakanties en op vrije dagen werk ik sinds een jaar als serveerster in Bosbrasserie In de Sluis.  Een bijbaantje dus. Druk, maar erg leuk om te doen." Haar grote droom is een eigen restaurant "met terras", een hotel  of  B&B aan de Costa Brava in Spanje.  Niet een drukke playa-pretplaats aan deze kust. "Maar een restaurant of hotel, waar ik gasten van allerlei leeftijden goed kan ontvangen."  

Bekijk hier nog een keer alle 20 genomineerde terrassen