Internetgigant Alibaba verkiest mogelijk België boven Weert

Print
Internetgigant Alibaba verkiest mogelijk België boven Weert

Afbeelding: Flickr

Weert - Het Chinese internetbedrijf Alibaba heeft haar oog laten vallen op het Belgische Luik. Dat zou ten koste gaan om een gigantisch distributiecentrum te bouwen op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert.

De Belgische premier Charles Michel voert gesprekken met topman Jack Ma van Alibaba over de bouw en die zitten “in een verregaand stadium”. Dat schrijven de Belgische kranten De Tijd en L’Echo.

De keuze voor Luik zou mede zijn gebaseerd op de aanwezigheid van het nabij gelegen vliegveld Liege Airport dat al een verbinding heeft met China.

Al maanden wordt er gepraat over een mogelijke vestiging van de Chinese internetgigant Alibaba in Weert. De signalen waren positief, mede dankzij de contacten die het gemeentebestuur van Weert had gelegd met de Chinese concurrent van het Amerikaanse Amazon. Alibaba wil namelijk graag doorgroeien in Europa.

Regio overstijgend
“Mocht het zo zijn dat Alibaba zich niet in Weert vestigt, dan kunnen we evengoed tevreden zijn als ze naar een andere plek in Limburg of Belgisch Limburg gaan”, zo laat een woordvoerster van de gemeente Weert weten aan Weertdegekste. Het economische effect van de vestiging van een Alibaba distributiecentrum is regio overstijgend. Provincie Limburg is daarom mee geweest met de Weerter handelsreis naar China in 2016. Uiteindelijk is Weert dan de hefboom geweest voor deze ontwikkeling, aldus de gemeente Weert.

Onlangs heeft Groep Heylen een kavel van 19 hectare gekocht voor de bouw van een distributiecentrum op bedrijventerrein Kampershoek 2.0. Daardoor neemt de beschikbare ruimte daar snel af. De bouw van dit distributiecentrum start na de zomervakantie. Groep Heylen heeft voor Weert gekozen vanwege de strategische ligging. Zowel logistiek gezien als vanuit het oogpunt van arbeidspotentieel.