Grote wateroverlast vlak over de grens in België

Print
De aanhoudende regenval die vrijdag ook onze provincie teistert, zorgt vlak over de grens in België voor grote problemen.

In Tongeren is zelfs een rampenplan afgekondigd. Meerdere straten staan er blank. De brandweer heeft zijn handen vol aan tientallen meldingen van met modder ondergelopen kelders en huizen.

Ook elders is er sprake van overlast. In Sint-Truiden spoelde de grond onder een terras van een restaurant weg, waardoor een gat van ruim een vierkante meter groot ontstond. In dezelfde stad liep ook een parkeerplaats bij het station onder. Geparkeerde auto's zijn door de politie weggesleept, meldt Het Belang van Limburg.

In Maaseik was er even paniek nadat de bliksem was ingeslagen bij een pand op de Markt. Buurtbewoners zagen rook en vreesden brand, maar uiteindelijk bleek er weinig aan de hand.

Luik
Ook in de provincie Luik is groot alarm geslagen. Verschillende wegen zijn afgesloten voor verkeer omdat ze onder water staan. In de stad Luik gaat het onder meer om twee belangrijke verkeersassen: de rue de Visé, ter hoogte van de Pont de Wandre, en de rue Joffre, tussen Opéra en Saint-Lambert. 

Volgens de Luikse lokale politie zullen nog meer straten afgesloten worden vanwege modderstromen of als gevolg van wegverzakkingen.

Francorchamps
Ook op het circuit van Francorchamps kampen ze met de hevige regenval, zo is te zien op onderstaande video.