Limburgse verdachten moord Breda langer vast

Print
Limburgse verdachten moord Breda langer vast

Kaan Safranti Afbeelding: Opsporing Verzocht

De drie mannen en twee vrouwen die vorige week werden opgepakt in verband met de moord op Kaan Safranti in Breda afgelopen april, blijven langer vast zitten.

Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.

Het gaat om een 26-jarige man uit Venlo, een 27-jarige vrouw uit Geleen, een 28-jarige vrouw uit Sittard en twee mannen (21 en 22 jaar) uit Roermond die betrokken zouden zijn geweest bij een mislukte ripdeal.

Knallen
De politie werd zondag 8 april door bewoners van de Sandenburgstraat in Breda gewaarschuwd omdat er knallen waren gehoord. Direct daarna zou er een aantal auto's snel zijn weggereden. In een van de flats vond de politie later de doodgeschoten man.

Wapen
Begin mei werd ter hoogte van Gilze langs de A58 een automatisch vuurwapen gevonden. Vermoed wordt dat Safranti daarmee dood is geschoten. Eerder werden langs de snelweg ook persoonlijke spullen van het slachtoffer gevonden. De zaak werd in mei ook behandeld in Opsporing Verzocht. Dat leverde toen één tip op.

De vijf Limburgers werden opgepakt na uitgebreid rechercheonderzoek. Twaalf adressen zijn doorzocht. Het onderzoek is nog in volle gang.

Door hoofd geschoten
De politie wil over het motief voor de schietpartij niks zeggen maar volgens burgemeester Paul Depla van Breda ging het om een ripdeal. Volgens de burgemeester is het slachtoffer bij de beroving door het hoofd geschoten.