Thy genomineerd voor prestigieuze Laureus Award

© De Limburger/Ermindo Armino

Aanvaller Lennart Thy, die afgelopen seizoen actief was voor VVV, is officieel genomineerd voor de Laureus Sporting Moment award, wereldwijd een van de grootste prijzen op sportgebied.

Hans Straus

De Duitse spits kwam afgelopen seizoen in het nieuws omdat hij een duel met PSV moest missen omdat hij stamcellen doneerde aan een leukemiepatiënt met wie hij een volledige DNA-match had. Thy miste daardoor niet alleen de uitwedstrijd in Eindhoven, maar  had ook de weken en maanden daarna nog nodig om volledig te herstellen van de ingrijpende gebeurtenis.


Chapecoense
De Laureus Foundation, gevestigd in Londen, heeft Lennart voor de maand juni voorgedragen voor de prestigieuze award. De maandwinnaars strijden aan het eind van het jaar om de jaarprijs, die vorig jaar werd gewonnen door de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense. Zoals bekend stortte het vliegtuig dat die ploeg naar de finale om de Copa Sudamerica bracht neer. Slechts drie spelers overleefden de ramp.

Stemmen kan hier

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee