Bureau zoekt naar directeur voor Fortuna

Print
Bureau zoekt naar directeur voor Fortuna

Afbeelding: De Limburger

Fortuna Sittard heeft een wervingsbureau ingeschakeld om een algemeen directeur te vinden. Momenteel staat Johnny Creemers als gedelegeerd bestuurder vanuit de raad van commissarissen aan het roer, maar vanaf het begin was duidelijk dat hij die functie tijdelijk zou vervullen.

Onder meer, omdat Creemers ook directeur is van deurenfabrikant DoCo Groep. "In de eredivisie vallen die jobs niet te combineren", zegt een woordvoerder van Fortuna. "Dan komt meer op je af dan wanneer je een eerstedivisionist bent. Bovendien is het niet toegestaan dat je langere tijd twee petten draagt. Als commissaris kun je slechts tijdelijk gedelegeerd worden naar de directie."

Voelsprieten
Creemers is bijna een jaar actief voor Fortuna. Eigenaar Isitan Gün benoemde hem eind juni vorig jaar samen met Ron Quaedvlieg en Sjra Philippen tot toezichthouder. Eric de Jong zit namens de supporters in de raad. Creemers werd direct na zijn aanstelling belast met de dagelijkse gang van zaken bij Fortuna, omdat hij niet kapitaal in de club zit.  De werving voor een opvolger werd gestart. Nu is een extern bureau ingeschakeld. "Omdat we de voelsprieten ook buiten de eigen gelederen willen uitsteken."

Topsportklimaat
TopProfile – ‘voor bemiddeling in management- en directiefuncties’ – schrijft in de vacature, dat de directeur niet wordt opgezadeld met het voetbaltechnische aspect. Wel moet hij ‘als geen ander begrijpen wat nodig is om een topsportklimaat te creëren’. Fortuna zoekt een kartrekker, boegbeeld en verbinder. De algemeen directeur is verantwoordelijk voor de financiële, commerciële, facilitaire en operationele zaken.