Goedkoop pand voor starter tegen leegstand

Print
Goedkoop pand voor starter tegen leegstand

De Hamstraat in Roermond Afbeelding: John Peters

Starters op gang helpen en tegelijkertijd de leegstand in de binnenstad aanpakken. Met het project ‘mijn droomwinkel’ wil de gemeente Roermond - samen met diverse partners - twee vliegen in één klap slaan.

Liefhebbers die een eigen winkel willen beginnen in de Hamstraat in de binnenstad kunnen een jaar lang in aanmerking komen voor een forse huurreductie. Bovendien worden ze gecoacht door deskundigen en krijgen ze ondersteuning bij het rondkrijgen van vergunningen, financiering en dergelijke.  Starters die interesse hebben, kunnen zich tot en met 20 juli inschrijven en een bedrijfsplan indienen. Uit de inzendingen selecteert een jury  in eerste instantie vijf kandidaten die uitgenodigd worden om hun bedrijfsplan nader toe te lichten.

Onderhandeling
Eén pand is inmiddels bekend, maar volgens verantwoordelijk wethouder Angely Waajen wordt er op dit moment volop met vastgoedeigenaren onderhandeld. Degenen die meedoen, geven een jaar de helft korting op de reguliere huurprijs. Een kwart betaalt de gemeente als subsidie, waardoor de starter slechts 25 procent zelf op tafel hoeft te leggen.

Voor het project, is een speciale website in het leven geroepen: mijndroomwinkelroermond.nl.  Voor deelname geldt een aantal voorwaarden. Bedrijfsplannen worden beoordeeld op zeven criteria waaronder creativiteit (vernieuwend), duurzaamheid en financiële haalbaarheid. Ook wil de gemeente graag winkels die een toegevoegde waarde hebben voor de Roermondse binnenstad.