Krijgt Brunssum een echte Rietveld-kiosk?

Print

Afbeelding: DMV Architecten

Brunssum - Brunssum krijgt mogelijk een door Gerrit Rietveld ontworpen kiosk. Alsnog, want het ontwerp van de in 1964 overleden architect dateert al van 1957. Dat gebouw kwam er nooit, maar krijgt nu weer een kans.

Ruim zestig jaar geleden ontwierp de architect een kiosk annex expositieruimte, leeszaal, bibliotheek en vergaderruimte.

Verbinding
In het kader van de Internationale Bau Ausstellung (IBA) ziet de gemeente kansen alsnog een Rietveldgebouw met enige allure te realiseren. Dat zou een mooi verbindingselement zijn tussen het Vijverpark en het vernieuwde Lindeplein.

Als het er komt zou het in 2020 klaar moeten zijn. In dat jaar is de afsluitende tentoonstelling van de IBA. Daar zou de kiosk een van de pronkstukken kunnen zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen