Belgische bondscoach baalt van 'matrasgate'

Print
Belgische bondscoach baalt van 'matrasgate'

De betreffende matrassen van de selectie van België van het WK 2018 Afbeelding: Lieven Samyn

De Belgische bondscoach Roberto Martinez baalt van alle commotie die is ontstaan rond de matrassen voor de 'Rode Duivels'. Op basis van een tv-reportage over de gepersonaliseerde matrassen die naar Rusland worden verscheept, concludeerde de krant Het Laatste Nieuws dat de namen van de 23 spelers uit de WK-selectie inmiddels bekend zijn.

"Dit verhaal is niets meer dan teleurstellend", zei Martinez op zijn persconferentie voor de oefeninterland tegen Portugal, die toch vooral over 'matrasgate' ging.

Namen
Op tv waren de op maat gemaakte matrassen voor de spelers te zien, voorzien van namen. Belgische journalisten gingen die af en concludeerden dat Leander Dendoncker, Adnan Januzaj, Christian Kabasele, Jordan Lukaku en Matz Sels er niet bij zaten en dus de vijf afvallers voor de definitieve WK-selectie zijn. Volgens Martinez heeft hij zijn groep echter nog niet rond. "Ik kan alleen zeggen dat er geen lijst met namen is gestuurd naar onze logistieke partners."

Lees ook: Matrasgate in België: afvallers WK-selectie uitgelekt

De Spaanse trainer beslist pas na de oefeninterland tegen Portugal wie hij meeneemt. "Je hoeft geen privédetective te zijn om te ontdekken dat het valse informatie is." Volgens Martinez zorgt de affaire niet voor onrust binnen zijn groep. "Misschien brengt het iedereen juist wel dichter bij elkaar. We zijn inmiddels wel gewend aan zulke verhalen."

Willekeurig
Volgens het bedrijf dat de matrassen levert, zijn daar willekeurig namen op geplakt. "Omdat bij de orderingave steeds een referentie nodig is in ons IT-systeem, zijn bepaalde namen willekeurig door de operator ingegeven, wat misschien wel een persoonlijke voorkeur van deze grote voetbalfan aangeeft. Niet meer, niet minder", aldus de fabrikant.