Koorschool Kokoz start met Opera Zuid zangopleiding voor jeugd

Print
Koorschool Kokoz start met Opera Zuid zangopleiding voor jeugd

Jongeren zingend tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd 2018 Afbeelding: Mathieu Vermeulen

De Limburgse Koorschool Kokoz houdt op zondag 17 juni een open dag voor jongeren bij Opera Zuid in Maastricht. Het is de ouverture van een brede opleiding voor de jeugd van 4 tot en met 18 jaar.

Niet alleen solo zingen maakt onderdeel uit van de nieuwe opleiding van Kokoz. De school werkt al enkele jaren intensief samen met Opera Zuid en geeft ook lessen in samenzang en minstens zo belangrijk voor een zangers podiumpresentatie. Dirigente en coach Marleen Everink van Kokoz zegt over de nieuwe opleiding: “We gaan in wekelijkse lessen en repetities veel meer bieden voor de zangontwikkeling dan we tot op heden in projecten konden doen. Aan de hand van een methode wordt er gewerkt aan stemvorming en notenleer. Er wordt veelal gerepeteerd in het huistheater van Opera Zuid, waar regisseurs ook regelmatig met de jeugd zullen werken aan presentatie en koorregie". 

Voor de deelnemers aan de opleiding wordt het niet alleen repeteren. De opleiding wordt tevens gebruikt om naar bijzondere uitvoeringen toe te werken. Kokoz ziet het werk dat ze verrichten als een bijzondere verrijking voor de jeugd. "Het is bagage waar de kinderen hun leven lang plezier van hebben." 

Het spreekt voor zich dat operazang (ook van kinderopera's) een belangrijk aspect vormt van de opleiding. Nogmaals Everink: "We richten ons niet alleen op opera maar zetten in op een breed muzikaal repertoire. Daarbij zoeken we samen met de kinderen naar een muzikaal uitdagend niveau. Waarbij we altijd in het oog houden dat plezier in zingen voorop blijft staan."

Niveaugroepen

De opleiding is toegankelijk voor de leeftijden 4 t/m 18 jaar. Er wordt in niveaugroepen gewerkt. Een deel van de lessen is gericht op repertoire en samenzang en een deel op gehoortraining en notenleer, waarbij aandacht wordt gegeven aan de individuele (zang)ontwikkeling van elke leerling.

Op zondag 17 juni, 15:30-17:00 uur is er een open dag. Locatie: Opera Zuid, Malpertuisplein 60, Maastricht.

Aanmelden

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.limburgsekoorschool.nl/kokoz

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →