‘Eurovision held’ special guest bij concert Guido Dieteren

Print
Michael Schulte, de zanger die Duitsland uit een diepe Eurovision crisis haalde, treedt als special guest op tijdens het concert van Guido Dieteren, op donderdag 2 augustus in Eschweiler.

Met zijn powerballade ‘You Let Me Walk Alone’ – een empathisch eerbetoon aan zijn overleden vader – legde Schulte beslag op vierde plaats tijdens de Eurovison Song Contest (ECS) op 12 mei in Lissabon. De sterke pianoballade zonder ongein schampte met 304 punten, waarvan 204 jurypunten het podium, maar kwam uiteindelijk twee luttele punten te kort voor plek drie.   

Volksheld
Duitsland, dat de voorgaande vijf jaar steevast in de onderste ESC-regionen eindigde, met o.a. twee laatste plaatsen en een voorlaatste plaats- had een nieuwe volksheld. Op sociale media ontbrandde een nationale discussie of de sympathieke krullenbol uit Buxtehude     Schulte niet nog hogere ogen had gegooid als hij zich door een toporkest en niet alleen door een piano had laten begeleiden. Het antwoord op die prikkelende vraag volgt mogelijk op 2 augustus in Eschweiler. Maestro Guido Dieteren& European Poporchestra gaan Michael Schulte muzikaal begeleiden tijdens diens exclusief gastoptreden en ‘You let me walk Alone’ 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →