'Kijker gaat dubbel betalen voor publieke omroep'

Print
'Kijker gaat dubbel betalen voor publieke omroep'

Afbeelding: Shutterstock

De tv-kijker moet volgend jaar extra geld neerleggen om programma's van de publieke omroep te kunnen zien.

Om het krimpende budget te compenseren" gaat de NPO de betaaldienst NPO Start Plus fors uitbreiden" schrijft De Telegraaf vandaag. De publieke omroep wil de plannen niet bevestigen en zegt dat er niets vastligt. Vooral documentaires en drama" nu nog te zien op openbare netten" zouden straks achter een betaalmuur verdwijnen. Dat blijkt uit het Jaarplan Video 2019" dat in handen is van de krant. Het gaat mogelijk om een conceptversie van het document.

Abonnement
Voor de tv-kijker betekenen de plannen dat het bekijken van veel programma's twee keer geld kost. Nadat eerst de Belastingdienst heeft geïnd" moet de kijker voor bepaalde shows ook een abonnement nemen op NPO Start Plus. Dat kost 2"95 euro per maand. Mogelijk wordt dat bedrag vanwege de nieuwe programma's hoger.

Bezuinigen
De NPO heeft de plannen gemaakt omdat ze flink moet bezuinigen. Naar verwachting krijgt Hilversum komend jaar 62 miljoen euro minder dan nu vanuit Den Haag. De NPO laat aan deze site weten de plannen niet te kunnen bevestigen. "Ze zijn op dit moment nog volop in ontwikkeling''" zegt woordvoerder Jacek Magala. "Er ligt in ieder geval nog niets vast.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →