Buma verdedigt einde dividendtax op congres

© anp

CDA-leider Sybrand Buma heeft op het congres van zijn partij de afschaffing van de dividendbelasting verdedigd. Die maatregel, die zo'n 1,6 miljard euro kost, betaalt het internationale bedrijfsleven zelf, stelt Buma. "Ik zou het vandaag weer doen."

AD

De intrekking van de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders is een van de meest omstreden plannen van het nieuwe kabinet.

MkbKritische CDA'ers onder aanvoering van gewezen financieel woordvoerder Eddy van Hijum liepen op het congres te hoop tegen de maatregel. Zij zien die als een cadeautje voor multinationals, en willen dat dan in ieder geval ook het mkb wordt ontzien.

TerugverdienenBuma 'begrijpt de vragen daarover heel goed', ook omdat geen enkele regeringspartij het plan in het verkiezingsprogramma had staan. Maar 'het is geen gratis geld', stelt Buma. Door onder meer brievenbusfirma's aan te pakken en expats minder royaal te behandelen, denkt hij de maatregel terug te verdienen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee