Voorbereidingen opening Stadspark Maastricht-Oost zijn in volle gang

Print

Vrijwilligers en bewoners van de verschillende wijken rondom het nieuwe park. Afbeelding: René Reynders

Het Stadspark Maastricht-Oost wordt zaterdag 16 juni officieel geopend. Dat betekent dat de stichting achter het nieuwe park aan de Groene Loper druk bezig is met het programma. Ben jij straks de beste bakker van Oost? Wil je meedoen aan Oost Got Talent? Of help je graag een handje mee als vrijwilliger? Ook dat is mogelijk.

Stadspark Maastricht-Oost kleurt langzaam groen. Het bevrijdingsmonument van Charles Eyck is volledig gerestaureerd. Kortom: het is tijd om het park officieel te openen door wethouder Gert-Jan Krabbendam.
Dat vraagt om een feest met muziek, lekker eten en vertier. Maar er is meer. “Als stichting zijn we al geruime tijd bezig met het inzamelen van geld voor de verdere inrichting van het park”, vertelt Raymond Dassen, penningmeester. De opbrengst van de opening wordt dan ook gestopt in de verwezenlijking hiervan. “We zoeken nog sponsors voor de laatste loodjes. Of voor bijvoorbeeld een Mosasaurus-tand of -rib.”

Eén van de plannen van de stichting is een groot kunstwerk te plaatsen, met hierin enkele speelelementen. Het krijgt de vorm van een Mosasaurus. Gulle gevers hebben de mogelijkheid om een stuk(je) van het kunstwerk te ‘adopteren’.

Samen
“We willen met deze opening de wijken nog meer met elkaar verbinden”, vertelt Zus Dassen, namens de organisatie. “Dat merk je nu al bij de voorbereidingen. Het contact onderling wordt steeds beter.” Zo zorgen de omliggende horecazaken Talentino, On Top, het Werkhuis, Caracola en Farèn voor Preuvenement Oost. De kinderen van de Letterdoes en de NUTS-school doen samen mee aan de Sponsorloop rondom het Koningsplein. Als afsluiter van de dag kan iedereen in het park gezamenlijk genieten van de feel-good-film ‘Le Mari de la coiffeuse’. De opening van het park is in samenwerking met de gemeente Maastricht.

Meedoen?
De hele stad is welkom op de opening, maar mensen mogen ook actief mee doen. “Je kunt een marktkraam huren om spullen te verkopen”, vertelt Raymond Dassen. Tijdens Heel Oost Bakt krijgen hobbybakkers de kans om hun bakkunsten te laten zien. Een jury, waaronder wethouder Krabbendam en d’n Ingel vaan Mestreech, bepaalt vervolgens wie zich de Beste Bakker van Oost mag noemen. Vanaf 17.30 is er een open podium: ‘Oost Got Talent’. Dan is iedereen welkom om zijn of haar talent aan het publiek te tonen.

Vrijwilligers gezocht
De stichting is al weken druk bezig met de voorbereidingen. Raymond: “Voor de dag zelf kunnen we nog  wat vrijwilligers gebruiken. Iedereen is meer dan welkom.”
Ook in de toekomst kan de stichting vrijwilligers gebruiken. Meehelpen of meedoen met de opening van Stadspark Maastricht-Oost? Stuur dan een mailtje naar st.stadsparkmaastrichtoost@hotmail.com. Bakkers en talent voor Oost Got Talent: graag aanmelden vóór 6 juni.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →