Minister Zuid-Korea: geef Noord-Korea een kans

© AFP

De Zuid-Koreaanse minister van Defensie, Song Young-moo, vindt dat Noord-Korea het voordeel van de twijfel moet krijgen.

ANP

"Als we denken dat Noord-Korea ons in de toekomst op dezelfde manier zal misleiden als in het verleden, hoe kunnen we dan onderhandelen en vrede stichten?", zei de minister volgens persbureau Yonhap.

AfsprakenSong reageerde op uitspraken van zijn Japanse collega Itsunori Onodera, die zaterdag zei dat de Noord-Koreanen zich in het verleden niet hebben gehouden aan afspraken over hun nucleaire programma.

"Meneer Onodera sprak over de gebroken beloften. Dat gebeurde in het verleden. Het land heeft nu een andere leider", zei de Zuid-Koreaan, die doelde op Kim Jong-un.

ActieDe Japanse minister Onodera had verder gezegd dat zijn land het belangrijk vindt dat Noord-Korea niet beloond wordt alleen voor het feit dat het land instemt met een dialoog met het buitenland.

Hij benadrukte dat de Noord-Koreaanse leider ook concrete actie moet ondernemen door zijn nucleaire- en raketprogramma te ontmantelen.

TrumpDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoet naar verwachting op 12 juni de Amerikaanse president Donald Trump in Singapore.

Het wordt de eerste keer dat twee zittende leiders van de landen met elkaar om de tafel zitten. Trump wil dat Noord-Korea zijn nucleaire programma ontmantelt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee