LottoNL-Jumbo derde in sprintkoers Limburg

© Bas Quaedvlieg

De Australische ploeg Mitchelton-Scott heeft het tweede onderdeel van de Hammer Series in Limburg gewonnen.

ANP

Met de snelle Caleb Ewan en Luka Mezgec als kopmannen was Mitchelton-Scott de sterkste in de sprintkoers, die ging over acht ronden van 12,4 kilometer rond Sittard.

Van PoppelOp de streep in het Bike Park, vernoemd naar de Limburgse wielrenner Tom Dumoulin, waren na iedere ronden punten te verdienen voor de eerste tien renners. Drie keer lagen er zelfs dubbele punten op de finish.

Mitchelton-Scott reed 1121 punten bij elkaar, Quick-Step werd tweede (715). Danny van Poppel leidde LottoNL-Jumbo naar de derde plaats (581). Bahrain-Merida, dat een dag eerder de klimkoers op de Vaalserberg had gewonnen, eindigde op de zesde plaats. Team Sunweb, dit keer zonder Dumoulin, kwam niet verder dan plek negen.

PloegenachtervolgingZondag is de afsluitende ploegenachtervolging. Quick-Step gaat daarin als eerste van start, want de Belgische formatie heeft op de eerste twee onderdelen de beste resultaten neergezet (derde en tweede).

LottoNL-Jumbo, vrijdag vijfde in de klimkoers, begint 58 seconden later als derde aan de drie rondes van 12,4 kilometer. Bahrain-Merida gaat als nummer twee van de ranglijst iets eerder de weg op, 30 tellen na Quick-Step. De ploeg die als eerste met vier renners over de finish is gekomen, wint de Hammer Series in Limburg.

Hammer SeriesVorig jaar was Team Sky de beste in de eerste editie. De Hammer Series zijn dit jaar niet alleen in Limburg, maar ook in Stavanger en Hongkong. Vorige week zegevierde Mitchelton-Scott in Noorwegen.