Oud uitgeefster Querido deelt in Dominicanen haar passie voor lezen

Print
Oud uitgeefster Querido deelt in Dominicanen haar passie voor lezen

Afbeelding: Boekhandel Dominicanen

De voormalig uitgeefster bij Querido, Lidewijde Paris, deelt zondag 10 juni in boekhandel Dominicanen op onnavolgbare wijze haar passie voor literatuur met het publiek.

Bij de presentatie van haar boek: 'Hoe lees ik?, korte verhalen' viel één ding onmiddellijk op: Paris' enthousiasme werkt aanstekelijk. Geen pasklare antwoorden, maar gerichte vragen, een hele hoop leeservaring en een open blik op de literatuur, die maken dat je zin krijgt in lezen, lezen en nog eens lezen.

In ‘Hoe lees ik’? laat Paris zien hoe literatuur werkt en waarom het zo werkt. Aan de hand van veel voorgelezen voorbeelden, schilderijen, filmpjes van youtube en dagelijkse belevingen legt ze uit hoe de stille signalen in boeken ons sturen. Veel mensen lezen een roman en denken: ik mis wat of wat zou de schrijver bedoelen? Waarom is er steeds iemand anders aan het woord?

Paris trekt het hele land door met haar Leesambassade, waarmee ze inmiddels heel wat enthousiaste lezers wist te bereiken. 

Sinds 2018 is Lidewijde Paris een van de drie recensenten van MAX Nieuwsweekend (voorheen Tros Nieuwsshow). Paris werkte 25 jaar als directeur, uitgever en redacteur bij verschillende algemene uitgeverijen, was journalist, boekverkoper, etaleur en copywriter en  is oprichter en ambassadeur van De Lees!ambassade. 

De workshop van Lidewijde Paris op zondag 10 juni in boekhandel Dominicanenstart om 10.30 uur.
Deelname kost € 5,00, inclusief consumptie.

Graag aanmelden via promotie@boekhandeldominicanen.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →