Maastrichtse singer-songwriter treedt op voor drie staatshoofden

© Stephane Planchon

De in Maastricht wonende singer-songwriter Josh Island treedt op dinsdag 5 juni bij de viering van 60 jaar Benelux op voor koning Willem-Alexander, de Belgische koning Philippe en Groothertog Henri van Luxemburg.

Redactie

Josh Island componeerde speciaal voor het jubileum een lied, dat hij in het kunstencentrum Bozar in Brussel ten gehore zal brengen ten overstaande van een publiek, waaronder de staatshoofden.

De 20-jarige muzikant trad vorig jaar op voor gasten als Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie, en Frans Timmermans, de vice-commissievoorzitter, om de 25e verjaardag van het Verdrag van Maastricht te vieren.."Ik schreef er een grappig liedje over en stond recht boven het originele verdrag tijdens de uitvoering." Josh Island groeide op in Luxemburg. Momenteel studeert hij in Maastricht, wat betekent dat hij vaak door België reist.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee