Cuba gaat grondwet aanpassen

© REUTERS

De communistische eilandstaat Cuba wil de ruim veertig jaar oude grondwet aanpassen. Het parlement heeft oud-president Raúl Castro (86) zaterdag aan het hoofd gesteld van de commissie die zich over die taak moet buigen.

ANP

De huidige grondwet stamt uit 1976, toen de Koude Oorlog nog in volle gang was. Raúl Castro, de broer van oud-leider Fidel Castro, heeft zich al eerder uitgesproken voor aanpassingen.

HomohuwelijkEr komt mogelijk een limiet op het aantal termijnen voor politieke leiders. Ook worden vermoedelijk economische hervormingen opgenomen in de grondwet.

De dochter van de oud-president, Mariela Castro, wil dat de nieuwe grondwet het homohuwelijk mogelijk maakt. Ze zei eerder daar actie voor te voeren.

ReferendumHet parlement mag zich straks eerst buigen over de conceptversie van de nieuwe grondwet. Die wordt later in een referendum voorgelegd aan de bevolking.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee