Tripels Advocaten start viering 150 jarig bestaan met danklunch voor horecarelaties

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Tripels advocaten nodigde afgelopen vrijdag een belangrijk deel van haar vaste relaties uit voor een lunch. Dat is al decennialang een grote groep Maastrichtse horecaondernemers. Dat gebeurde niet zomaar. Het was de aftrap van een jubileumjaar. In 1868 werd het kantoor gevestigd aan de Brusselsestraat.

In het najaar is het officiële feest. Dan is het precies 150 jaar geleden dat professor Gustave Tripels, hoogleraar aan de universiteit van Luik, zich als advocaat aan de Brusselsestraat vestigde. Het familiebedrijf had jarenlang een unieke positie in de advocatuur. Als enige stond het zowel in Nederland als België haar cliënten bij in zowel justitiële als private kwesties.

Een van de oudste advocatenkantoren van Nederland, misschien wel het oudste – ontving de horecaondernemers In de voormalige kloosterkapel Zusters Augustinessen. Het kapelletje, zo mooi verstoken achter de Lenculenstraat en de Verwerhoek, deed vrijdag dienst als een exclusieve lunchzaak. Voorafgaand aan de dis sprak mr. Georges van Zeijl namens het kantoor dank uit voor het gestelde vertrouwen door deze ondernemers.

In oktober viert het anderhalve eeuw oude kantoor officieel het unieke jubileum. Georges van Zeijl, de eerste niet-Tripels die eigenaar is van het kantoor, wil nog niet al te veel verklappen wat de gasten dan mogen verwachten. “Uiteraard kijken we in ieder geval terug op 150 jaar advocatuur in Maastricht.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →