Passagiers bouwen feestje in toestel EasyJet; vlucht geannuleerd

Print
Passagiers bouwen feestje in toestel EasyJet; vlucht geannuleerd

Afbeelding: Istock

Een groep passagiers heeft een EasyJet-vlucht van Bristol naar Praag volledig op zijn kop gezet.

Nog voor het vliegtuig kon opstijgen, werden de amokmakers én alle andere passagiers gesommeerd het vliegtuig te verlaten. De vlucht werd geannuleerd en een 32-jarige Brit werd gearresteerd.

Nachtclub
"Een vliegtuig is geen nachtclub", zo verklaarde de politie van Bristol. Een groepje reizigers maakte het zo bont, dat het boordpersoneel geen andere oplossing zag dan de hele vlucht te annuleren, zo schrijft de Evening Standard.

Politieagent Nick Falconer deelde op Twitter foto’s van de politie-interventie. Verschillende politiewagens reden tot aan het vliegtuig om de feestvierders te ontvangen. 

Teleurgesteld
Later liet de luchthavenpolitie van Bristol weten erg teleurgesteld te zijn in het gedrag van de groep feestvierders. ,,Ze hebben het verbruid, niet alleen voor hun vrienden, maar voor meer dan 140 mensen wier vlucht geannuleerd werd.” Uit de hashtag #DrinkResponsably valt af te leiden dat alcohol een grote rol heeft gespeeld in het wangedrag van de passagiers.

EasyJet bood de gedupeerde reizigers een gratis overnachting en maaltijden aan, meldt de Daily Mail. "Zulke incidenten zijn erg zeldzaam, maar we nemen ze heel serieus. We tolereren geen wangedrag aan boord. De veiligheid van onze passagiers is onze hoogste prioriteit", meldt EasyJet.