Ricardo Snijders bestendigt nationale titel met een KO-zege

Print
Ricardo Snijders bestendigt nationale titel met een KO-zege

Ricardo Snijders (archiefbeeld). Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

Bokser Ricardo Snijders heeft gisteravond in Assen zijn Nederlandse titel in het zwaargewicht met succes verdedigd. De Heerlenaar won op KO van Alexandros Kartozia.

Ricardo Snijders (24) veroverde de afgelopen maanden de Nederlandse titel en de Benelux titel in het cruisergewicht (-91 kg) en kroonde zich aansluitend ook nog tot Nederlands kampioen in het zwaargewicht. In zijn dertiende profpartij kreeg hij zijn tot dusver sterkste tegenstander voor de vuisten.

Explosief
Alexandros Kartozia toonde aan dat hij van alle boks wateren gewassen is. De fysiek sterkere Snijders drong zijn opponent constant terug, maar de in het Griekse Thessaloniki kwam vanuit de defensieve stellingen altijd weer explosief uit de hoek en bleef scoren met een rechtse hoek. Het was dus uitkijken geblazen voor titelverdediger die zijn handen meer dan vol had.

Pas toen de krachten afnamen bij Kartozia kon Ricardo Snijders eindelijk de beslissende slag slaan. In de achtste ronde counterde hij Kartozia en stuurde zijn opponent met een vernietigende rechtse hoek naar het canvas. KO en einde gevecht.