Mislukken fusie ligt aan L1, zegt Omroep Brabant

Print
Mislukken fusie ligt aan L1, zegt Omroep Brabant

Afbeelding: iStock

Omroep Brabant legt de schuld van het mislukken van de fusie met L1 volledig aan Limburgse zijde.

Directeur Henk Lemckert van Omroep Brabant zei dat tijdens een bijeenkomst van de Brabantse Provinciale Staten in Den Bosch.

73-jarige
"Na zestien maanden overleg besluit een 73-jarige burgemeester één minuut voor twaalf dat de samenwerking niet doorgaat", zei Lemckert.

Hij doelde op Joep Hahn, voorzitter van de Stichting Omroep Limburg, die de zendmachtiging heeft van L1 radio en tv.

Kinderachtig
Hahn noemt de kritiek in een reactie "kinderachtig en beneden de maat". Tegen het dagblad BN/De Stem zegt hij dat de Brabantse omroepbaas Lemckert juist zelf het probleem was. "Een nieuwe stichting zou de baas over ons worden. Maar die bundeling van macht in de handen van eigenlijk maar één persoon was voor ons te groot. Wie die persoon is? Nou, Henk Lemckert, de huidige directeur van Omroep Brabant." Hahn voegt eraan toe dat hij al sinds 2010 geen burgemeester van Meerlo-Wanssum meer is.

Voorbereiding
De voorgenomen samenvoeging van L1 en Omroep Brabant ketste rond 1 maart af, ondanks de voorbereiding van meer dan een jaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →