Tientallen Limburgse artsen vast op Spaans vliegveld

Print
Tientallen Limburgse artsen vast op Spaans vliegveld

De vertrekhal van het vliegveld van Valencia. Afbeelding: iStock

Een groep van vijftig artsen, onder wie specialisten van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en huisartsen uit de regio, zijn gestrand op het vliegveld in Valencia. Zij waren daar voor een conferentie over e-health.

De club maakt de reis voor de tiende keer. De trip is onder meer bedoeld om de samenwerking te verbeteren. Deze zondag zouden ze terugvliegen vanaf Valencia, maar na het inchecken kreeg de groep te horen dat de vlucht geannuleerd was.

Onzeker
"Eerst was de vlucht met Transavia al vertraagd, maar na het inchecken en de controle bleek de vlucht helemaal niet te gaan", vertelde internist Siska Boorsma zondagmiddag vanaf het vliegveld. "Wij wachten af. Op dit moment is nog onzeker wanneer we terugvliegen." Wat later meldde Boorsma dat de artsen de nacht in Valencia doorbrengen en maandag terugvliegen.

Geen gevolgen
De vertraging heeft geen gevolgen voor de patiënten van het Laurentius. Alle spreekuren en operaties van de gestrande artsen worden maandag door collega-specialisten overgenomen, laat het ziekenhuis weten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →