Tientallen Limburgse artsen vast op Spaans vliegveld

Print
Tientallen Limburgse artsen vast op Spaans vliegveld

De vertrekhal van het vliegveld van Valencia. Afbeelding: iStock

Een groep van vijftig artsen, onder wie specialisten van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en huisartsen uit de regio, zijn gestrand op het vliegveld in Valencia. Zij waren daar voor een conferentie over e-health.

De club maakt de reis voor de tiende keer. De trip is onder meer bedoeld om de samenwerking te verbeteren. Deze zondag zouden ze terugvliegen vanaf Valencia, maar na het inchecken kreeg de groep te horen dat de vlucht geannuleerd was.

Onzeker
"Eerst was de vlucht met Transavia al vertraagd, maar na het inchecken en de controle bleek de vlucht helemaal niet te gaan", vertelde internist Siska Boorsma zondagmiddag vanaf het vliegveld. "Wij wachten af. Op dit moment is nog onzeker wanneer we terugvliegen." Wat later meldde Boorsma dat de artsen de nacht in Valencia doorbrengen en maandag terugvliegen.

Geen gevolgen
De vertraging heeft geen gevolgen voor de patiënten van het Laurentius. Alle spreekuren en operaties van de gestrande artsen worden maandag door collega-specialisten overgenomen, laat het ziekenhuis weten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen