Niels Klinkhamer volgt Richard Hamelers op als voorzitter Struyskommitee

Print
Niels Klinkhamer volgt Richard Hamelers op als voorzitter Struyskommitee

Niels Klinkhamer (rechts) is per 1 juni de nieuwe voorzitter van de stichting Struyskommitee. Hij volgt per die datum Richard Hamelers (links) op . Afbeelding: Laurens Bouvrie

Het Struyskommitee heeft een nieuwe voorzitter. Met ingang van vrijdag 1 juni heeft Niels Klinkhamer de voorzittershamer overgenomen van Richard Hamelers. In augustus organiseert de Maastrichtse goede doelen stichting voor de 37ste keer op het Vrijthof 't Preuvenemint.

Stichting Struyskommite, dat geheel uit vrijwilligers bestaat, heeft de laatste jaren veel tijd gespendeerd aan het doorvoeren van - wat ze zelf noemen - een professionaliseringsslag. Dat gebeurde onder leiding van de inmiddels afgetreden voorzitter Richard Hamelers. Doel van de veranderingen, die vooral achter de schermen plaatsvond, is dat het vierdaagse culinaire evenement op het Vrijthof future proof is. 

Grootste veranderingen waar het publiek de afgelopen jaren mee te maken kreeg waren: invoering van de betaalkaart (2017) en de ingebruikname van het nieuwe podium en de aangepaste opstelling in verband met de veiligheid voor de bezoekers. Richard Hamelers en zijn team besteden tal van uren aan de verwezenlijking van die doelstellingen. 

Niels Klinkhamer

Niels Klinkhamer heeft eerder diverse bestuursfuncties vervuld waaronder voorzitter van de Ronde Tafel 174, Stichting Servicefonds Ronde Tafel 174 (Duckrace Maastricht) en bestuurssecretaris van Stichting Stimuleringsfonds Overnachtingen Maastricht (SOM). Vanuit zijn professie heeft hij veel ervaring met het organiseren van evenementen. 


’t Struyskommitee bestaat geheel uit vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de organisatie van ’t Preuvenemint. De opbrengst van ’t Preuvenemint wordt elk jaar volledig uitgereikt aan meerdere goede doelen. In de afgelopen 36 jaar werd ruim € 4,5 miljoen aan goede doelen geschonken. 
 

't Preuvenemint is het grootste culinaire openlucht evenement in de Benelux en vindt elk jaar plaats in het laatste weekend van augustus op het Vrijthof in Maastricht.  
 
De 37ste editie van ’t Preuvenemint vindt plaats van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus 2018. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen