Eijsden-Margraten beteugelt belastingtarieven

Print
Eijsden-Margraten beteugelt belastingtarieven

Afbeelding: iStock

Eijsden-Margraten halveert de stijging van de onroerendezaakbelasting de komende periode tot circa 1,5 procent per jaar.

De nieuwe coalitie van CDA en EML kiest daarvoor om de belastingdruk te beteugelen. "Qua tarief zitten we op een gemiddeld niveau," zegt wethouder Jos Custers, "maar de waarde van de huizen is hier vrij hoog, waardoor mensen toch relatief veel betalen."

In de meerjarenraming was een verhoging met 3 procent voorzien. Door de verhoging te beperken tot het reële inflatiepercentage loopt de gemeente jaarlijks 75.000 euro mis. Desondanks gaat het college aan de slag met een ambitieus investeringsprogramma.

Plannen
Het heeft elf miljoen extra uitgetrokken voor nieuwe zaken. Iedere wethouder heeft daar planen voor klaarliggen: Wiel Dreessen creëert een potje om woningen duurzaam te maken, Chris Piatek pakt de stille armoede aan en Gerry Jacobs maakt geld vrij om het landschap groen te houden.

Verder wil de coalitie vrijliggende fietspaden aanleggen langs een aantal drukke wegen, onder meer tussen Eijsden en Sint-Geertruid, en tussen Margraten en Valkenburg. Op maatschappelijk vlak wil het college het aantal huiskamers voor ouderen verder uitbreiden.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen