Eijsden-Margraten beteugelt belastingtarieven

Print
Eijsden-Margraten beteugelt belastingtarieven

Afbeelding: iStock

Eijsden-Margraten halveert de stijging van de onroerendezaakbelasting de komende periode tot circa 1,5 procent per jaar.

De nieuwe coalitie van CDA en EML kiest daarvoor om de belastingdruk te beteugelen. "Qua tarief zitten we op een gemiddeld niveau," zegt wethouder Jos Custers, "maar de waarde van de huizen is hier vrij hoog, waardoor mensen toch relatief veel betalen."

In de meerjarenraming was een verhoging met 3 procent voorzien. Door de verhoging te beperken tot het reële inflatiepercentage loopt de gemeente jaarlijks 75.000 euro mis. Desondanks gaat het college aan de slag met een ambitieus investeringsprogramma.

Plannen
Het heeft elf miljoen extra uitgetrokken voor nieuwe zaken. Iedere wethouder heeft daar planen voor klaarliggen: Wiel Dreessen creëert een potje om woningen duurzaam te maken, Chris Piatek pakt de stille armoede aan en Gerry Jacobs maakt geld vrij om het landschap groen te houden.

Verder wil de coalitie vrijliggende fietspaden aanleggen langs een aantal drukke wegen, onder meer tussen Eijsden en Sint-Geertruid, en tussen Margraten en Valkenburg. Op maatschappelijk vlak wil het college het aantal huiskamers voor ouderen verder uitbreiden.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →