Ouders niet welkom op jongerenfestival in Geleen

Print
Ouders niet welkom op jongerenfestival in Geleen

Ronnie Flex tijdens een eerder optreden. Afbeelding: Harry Heuts

geleen - De organisatoren van de tweede editie van jongerenfestival MP Fissa, dat komende vrijdagavond op de Markt in Geleen plaatsvindt, gaan opvallende toegangsregels hanteren.

Ouders en andere volwassenen worden aan de ingang geweerd, bevestigt bestuurslid Frank van Nunen van de organisatie.

Het evenement, waarvoor de populaire rapper Ronnie Flex als topact is gestrikt, is exclusief toegankelijk voor jongeren van 12 tot 19 jaar. "Want wat is er nou mooier voor tieners dan een popfestival zonder ouders en pottenkijkers? We hebben onze doelstellingen op dit punt aangescherpt ten opzichte van vorig jaar”, zegt Van Nunen. Hij benadrukt verder dat er tijdens het festival nergens alcohol wordt geschonken.

Buro Pinkpop
Het programma van MP Fissa is dit jaar tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Buro Pinkpop, dat daarmee zijn comeback maakt in Geleen, de bakermat van het Pinkpopfestival. Naast Ronnie Flex staan onder meer Josylvio, ANBU Gang, Yung Gweilo, DJ AK, Muta Gang en T12 op de planken.

Aftrap
Het tienerfestival vormt overigens de aftrap van de MP Feesten, die komend weekend voor de twaalfde keer op de Geleense Markt plaatsvinden. Het festijn is uitgegroeid tot een van de grootse publieksevenementen in de fusiestad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →