Scheurende automobilisten geven meeste overlast in Limburg

© iStock

Driekwart van alle Limburgers heeft wel eens last van hardrijders in de eigen woonomgeving. Daarmee zorgen scheurende automobilisten in deze provincie voor de meeste overlast: elders in Nederland ligt het percentage iets lager.

Redactie

Verder zorgen hondenpoep en drugsgebruik voor veel overlast onder de Limburgers.

OnderzoekDat blijkt uit cijfers van de Veiligheidsmonitor. Dit is een onderzoek waarbij onder andere wordt gevraagd naar leefbaarheid en overlast in de woonbuurt. Volgens het statistiekbureau vinden veel Nederlanders dat hardrijders en hondenpoep 'als eerste moeten worden aangepakt'.

RommelInwoners van de Randstad hebben het vaakst last van rommel op straat, overlast door buurtbewoners, rondhangende jongeren en een gebrek aan parkeerplaatsen of foutparkeerders. In meer landelijke provincies komen andere vormen van overlast vaker voor, zoals hondenpoep en drugshandel.

Hardrijders zijn in bijna alle provincies de grootste overlastgevers. In alle regio's heeft minstens de helft van de inwoners wel eens last van deze groep.

Bekijk hieronder de cijfers voor Limburg

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee