Dertig uur taakstraf voor Facebookbedreiging Benoit Wesly

© De Limburger

De man die de Maastrichtse hotelier en zakenman Benoit Wesly via Facebook bedreigde, heeft een taakstraf van dertig uur opgelegd gekregen.

Ivo Kok

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag desgevraagd laten weten. De verdachte heeft een schikkingsvoorstel van het OM geaccepteerd, waardoor hij niet voor de rechter hoeft te verschijnen.

VerkiezingenBenoit Wesly (72) deed in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar aangifte van bedreiging. Hij stond op de kandidatenlijst van de VVD en had voor zijn verkiezingscampagne onder meer een speciale Facebookpagina aangemaakt, waarop hij zijn ideeën voor de stad Maastricht ventileerde. Die vielen lang niet bij iedereen goed. ‘Die moet onverdoofd geslacht worden…wil ik wel doen’, luidde de bedreiging die nu dus tot dertig uur werkstraf heeft geleid.

Wesly zei in een toelichting op zijn aangifte ‘echt bang’ te zijn door die uiting."Ik kan wel ergens tegen. Maar als je me met de dood gaat bedreigen, komt het allemaal wel heel erg hard binnen. Dan komt het ook heel dichtbij. Dit is natuurlijk ook een verwijzing naar mijn joodse geloofsovertuiging. Ik heb er slecht van geslapen, ben voor het eerst in mijn leven ook echt bang. Je wordt op straat toch iets voorzichtiger.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee