Restaurant Farèn in Maastricht voorlopig dicht

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© iStock

Restaurant Farèn aan de Groene Loper blijft de komende weken dicht. De gemeente Maastricht wil dat eerst de exploitatievergunning in orde gemaakt wordt.

Joos Philippens

Farèn Sallak begon de zaak eind april en vroeg de gemeente om de fietsrekken voor haar terras weg te halen. Die reageerde daar ‘welwillend’ op, maar geeft nu aan dat Sallak eerst een volledige aanvraag voor een exploitatie-vergunning moet indienen.

Gesprek"We zijn met haar in gesprek daarvoor", laat de gemeente weten. Als die aanvraag binnen is, moet de gemeente uiterlijk binnen acht weken reageren, maar ze geeft aan dat het waarschijnlijk sneller kan: "Pas als ze een exploitatievergunning heeft, kan Farèn een terrasvergunning aanvragen."

DichtFarèn Sallak zegt dat ze medio april de vergunning aanvroeg en ervan uitging dat ze alvast kon beginnen, lopende de procedure. "Ik zie ook niet in waarom ik geen vergunning zou krijgen. Maar vrijdag had ik twee handhavers in de zaak die aangaven dat ik voorlopig dicht moet gaan."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee