Horecaopleidingen van start in Weert

Print
Horecaopleidingen van start in Weert

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo - Vijftien studenten beginnen in augustus aan de gloednieuwe mbo-horecaopleidingen in Weert.

De opleidingen van Gilde Opleidingen werken nauw samen met de horeca- en leisurebedrijven in de regio.

Gepersonaliseerde route
De leerlingen krijgen een gepersonaliseerde route, vanuit Gilde Opleidingen in Weert, maar gaan elke dag een dagdeel op pad, deels naar horecazaken. Het gaat om de driejarige opleidingen ‘allround hospitality medewerker’ (niveau 3) en ‘manager ondernemer horeca’ (niveau 4).

Dit heeft projectleider Gini Peters van Gilde maandag laten weten. "We zijn blij dat we die vijftien studenten nu in Weert kunnen houden", zegt Peters. "Ze zouden anders naar Eindhoven zijn gegaan."

Horecabedrijven
In de regio Weert zijn al vijftien horecabedrijven die participeren in deze opleidingen. Studenten gaan er drie dagdelen per week ‘on the job’ leren hoe het horecavak in elkaar steekt. Verder krijgen ze gepersonaliseerd onderwijs door middel van weektaken.

In Venlo starten dertig studenten aan beide horecaopleidingen. Er is landelijk gezien een groot tekort aan horecapersoneel.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen