Gloednieuwe ‘duurste muur van Kerkrade’ voldoet niet aan eisen

© De Limburger/Bas Quaedvlieg

De gloednieuwe keerwand aan het Martin Buberplein in Kerkrade voldoet volgens de gemeente niet aan de door haar gestelde kwaliteitseisen. Het grootste kritiekpunt is de kleur.

Ruben van Erp

De muur wordt binnenkort hersteld. Delen van de natuurstenen bekleding zullen worden verwijderd en weer opnieuw worden aangebracht.

KwaliteitBij de gemeente heerst al maanden ontevredenheid over de opvallende muur in het centrum, die vorig jaar door toenmalig wethouder Jo Bok nog ‘de duurste muur van Kerkrade’ werd genoemd. Dat zou best kunnen kloppen, want de keerwand kost in totaal 700.000 euro. "We gaan voor een top eindkwaliteit en die is niet geleverd conform opdracht", zegt woordvoerder Jos Bauer.

Grijs-bruinDe grootste ergernis is de kleur. Bauer: "Er is een proefvlak gemaakt met grijs-bruine nuance. Op grotere vlakken is deze nu echter vooral grijs en ontbreekt de bruine nuancering." Volgende week zal de onderaannemer starten met het repareren van de keerwand. Volgens Bauer hoeft de gemeente niet zelf op te draaien voor de herstelkosten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee