Oranje speelt op de valreep gelijk in matige oefenpot tegen Italië

Print
Oranje speelt op de valreep gelijk in matige oefenpot tegen Italië

Blind (L) in duel met Belotti. Afbeelding: AFP

Met een late treffer heeft Nathan Aké voorkomen dat het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Italië heeft verloren.

De invaller maakte in de 88e minuut gelijk in het stadion van Juventus (1-1).

Rode kaart
Aké scoorde op het moment dat Italië nog maar met tien man op het veld stond. Domenico Criscito kreeg in de 67e minuut een rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Ryan Babel. Twee minuten daarvoor had Simone Zaza de viervoudig wereldkampioen terecht op voorsprong geschoten.

Sterker
Italië, deze maand ook afwezig op het WK, was vooral voor rust veel sterker. De thuisploeg had wel vier keer kunnen scoren. Oranje herstelde zich enigszins na rust en ging pas echt op de aanval spelen nadat Italië met tien man was komen te staan.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.