Automobilisten in Roermond waarschuwen elkaar voor camera's

Print
Automobilisten in Roermond waarschuwen elkaar voor camera's

Ruim veertig camera’s registreren kentekens. Afbeelding: renÉ corten

Roermond - Automobilisten waarschuwen elkaar in Roermond voor de camera’s die sinds kort langs de invalswegen staan. Flitsers? Het blijkt om een onderzoek naar verkeersstromen te gaan.

Opeens stonden ze daar. Camera’s. En niet zomaar een paar, nee, de hele Roermondse binnenstad en de invalswegen worden sinds ruim een week in de gaten gehouden. Maar waarvoor zijn ze? Op Facebook en via WhatsApp raden mensen elkaar al aan om goed op de snelheid te letten, want voor je het weet krijg je een bon van het Centraal Justitieel Incassobureau op de mat.

Verkeersstromen
De camera’s blijken niet de snelheid van de voorbijrijdende auto’s te registreren, maar wel de kentekens, zo weet een woordvoerder van de gemeente Roermond te vertellen. "Over negentien locaties verdeeld staan in totaal vierenveertig camera’s die de kentekens registreren. Doordat auto’s op meerdere plekken kunnen worden waargenomen, kan worden bepaald welke route ze door de stad afleggen. Het in beeld hebben van de verkeersstromen door de stad helpt ons in de toekomst bij het nemen van eventuele verkeersmaatregelen."

Roermond Bereikbaar
De gegevens zullen onder meer worden gebruikt voor het gemeentelijke project ‘Roermond Bereikbaar’. In dat project zijn verschillende maatregelen gebundeld die tot doel hebben om de stad bereikbaar te houden. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van verkeersregelaars maar ook aan verschillende standen waarop verkeerslichten kunnen worden afgestemd.

N280
Op dit moment is beheersing van de drukte vooral nodig op Duitse dagen maar ook als volgend jaar het werk aan de reconstructie van de N280 gaat beginnen. Met behulp van de metingen die nu worden uitgevoerd, kunnen ook in de toekomst verkeersmaatregelen worden genomen die een positieve werking hebben op de doorstroming in de stad, zo is de gedachte.

Volgens de woordvoerder van de gemeente Roermond worden bij het registreren van de kentekens alle geldende privacyregels in acht genomen. De camera’s blijven nog staan tot en met 10 juni, waarna de gegevens zullen worden geanalyseerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →