Vandaag te koop bij Marres: tropische planten en bomen

© Laurens Bouvrie

Afgelopen weekend liep bij Marres de tentoonstelling Dreaming Awake ten einde. De hoofdrolspelers van het schouwspel - tropische planten en bomen - gaan dinsdag 5 juni de verkoop in.

Laurens Bouvrie

Wie eens niet een begonia voor het raam wil hebben of een vlinderboom in de tuin wacht vandaag een aardig buitenkansje. De afgelopen maanden vormden 250 tropische planten en bomen het decor de tentoonstelling Dreaming Awake. Het was de derde exhibitie in Marres Huis voor de Hedendaagse Cultuur die de bezoekers een ervaring wilde meegeven intensief op te gaan in hetgeen dat wordt getoond. In kunstjargon heet dat een immersieve ervaring. Eerder bracht Marres in deze serie in deze serie waren The Relativity of Matter (2015-16) en The Painted Bird | Dreams and Nightmares of Europe (2017).In kunstjargon heet dat een immersieve ervaring.

De bij Marres geplaatste flora staat dinsdag 5 juni van 10:00 tot 20:00 uur te koop onder de poort van het kunsthuis gelegen aan de Capucijnenstraat.

Voor meer informatie ga naar de website van Marres.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee