SP Venray eist zetels terug van 'weglopers'

© De Limburger

De Venrayse afdeling van de SP wil dat de drie weggelopen raadsleden hun gemeenteraadszetel teruggeven aan de partij.

Jos Bouten

Deze oproep van de leden volgt na het besluit van de ledenvergadering om door te gaan met de Venrayse SP-afdeling. De partij is helemaal uit elkaar gevallen nadat drie kersvers gekozen SP’ers in de gemeenteraad (Joep Gielens, Erica van de Akker en Lizzy Bruno) vorige maand uit de partij stapten.

KritiekDe drie hebben grote kritiek op de manier waarop de partij functioneert. Eerder stapten enkele leden van de SP-fractie in provinciale staten al op. Venraynaar Gielens is fractiemedewerker van de SP in de Limburgse staten. De nieuwe voorzitter Ronald van Hal zegt dat “de uitslaande brand die in de Limburgse SP-statenfractie woedde door Joep Gielens is meegenomen naar Venray”.

Lees ook: Machtsstrijd tussen gedeputeerden verdeelde SP

De drie opgestapte Venrayse SP’ers zijn niet van plan te stoppen als volksvertegenwoordiger. Zij verdedigen hun zetelroof met de stelling dat zij een beter raadslid zijn dan de SP’ers die hen hadden moeten opvolgen. Ook denken zij dat het verkiezingsresultaat in Venray (vier zetels) vooral aan hen te danken is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee